Nyheder

Gratis prøvetime
-Vi tilbyder gratis prøvetime! gratistime

Bliv Ungdanser
-bliv danser i Bech Balletten bliv_ungdanser

Forestillinger
-se vores workshops Forestillinger

Kalender

-følg med i det der sker på balletskolen KalenderBech Ballettens historie

I 2006 dukkede en mulighed op for at samle dansere og lave en forestilling til have og livsstils udstillingen; Garden Living Fair. Det blev startskudet for Bech Balletten. Det begyndte med en lille forestilling "Lille Idas blomster" og andre soli og pas de deux. Dengang deltog ca. 25 unge dansere, som en afslutning på deres sommerkursus. Det var en stor scusses, og publikum var begejstret for at opleve ballet i det fri. Det satte mange tanker igang og ideerne begyndte at blomstre.

Kompagniet har nu eksisteret i 10 år og meget er sket siden dets begyndelse. Visionerne er blevet større og der arbejdes målrettet med et koncept om at skabe muligheder for unge talentfulde dansere.

I 2007 tog Jennifer Bech til Colorado, USA, for at afprøve projektet i samarbejde med Mary Tarpley. Her blev det til en aftensforestilling med live jazz bandet "Actual Proof" på scenen. Der blev arbejdet intensivt med dansere fra lokalområdet, men også mere professionelle dansere fra skolen Julliard.

I både 2008 og 2009 var Jennifer Bech tilbage i Danmark og balletterne "Variationer" og "Variationer II" blev skabt til en gruppe udvalgte unge dansere. Balletterne blev vist ved Garden Living Fair.

I 2010 dansere kompagniet en 30 minutters balletforestilling over eventyret om "Aladdin". Det blev en eventyrlig oplevelse for hele familien til skøn musik og med smukke kostumer udlånt af: Susanne Undset Gyth. Danserne var både i Ballerup, Holbæk og ved Garden Living Fair i Frederiksbors slotspark, med forestillingen.

I 2011 blev der afholdt audition for alle interesserede unge danser, herefter blev 9 unge dansere valgt til at være med i sæsonens forestilling "Den Lille Havfrue". Forestillingen blev vist 20 gange over 2 weekender. De dansede bl.a. ved åbningen af Kulturhavn 2011, lige som de også dansede flere gange ved festivallen og blev vist i TV2-Nyhederne. De var på Ballerup Musikfest, ved Garden Living Fair 2011, vor de dansede for HKH Kronprinsesse Mary. De afsluttede sæsonen med at danse på Plænen i Tivoli for et dejligt publikum.
Kostumerne var igen i år venligst udlånt af Susanne Undset Gyth. Forestillingen var koreograferet af Jennifer Bech. Forestillingen blev instrueret og medkoreograferet af May Linh J. Nguyen.

I 2012 blev forestillingen "Askepot" koreograferet og instrueret af May Linh Nguyen, kostumer af Susanne Undset Gyth. Balletten bliver danset af 9 dygtige dansere og har haft stor succes på Kulturhavn 2012, med forestillinger på Diesel House, festivallens mange scener og på kajen foran Admiral hotellet.
Balletten vil også blive vist på Garden Living Fair samt i Tivoli på Plænen.

I 2013 blev forestillingen "Tornerose" koreograferet af May Linh og Jennifer Bech, Kostumer af Susanne Undset Gyth. Balletten blev danset af 8 dygtige dansere, samt elever fra balletskolen. Forestillingen blev vist ved KulturHavn 2013, med forestillinger på Diesel House, Danse Scenen og Havne Badet. Forestillingen blev også vist på Plænen i Tivoli.

I 2014 blev forestillingen "Troldkvindens forbandelse" koreograferet af May Linh Nguyen og Jennifer Bech. Kostumer af Susanne Undset Gyth. Balletten handlede om den smukke pige som var under Troldkvindens forbandelse, som kun kunne blive ophævet af den ægte kærlighed. Heldigvis møder hun en smuk prins som tager kampen op mod Troldkvinden.
Balletten blev vist ved KulturHavn 2014, på Ballerup Bibliotek og på Plænen i Tivoli.

I 2015 blev forestillingen "Nattergalen" koreograferet af May Linh Nguyen og Jennifer Bech. Kostumer af Jennifer Bech og Balletforældre. Baletten handlede om Kajseren som må eje alt i verdenen før han er tilfreds. Da han høre den smukke sang fra Nattergalen, sender han sin køkkenpige ud for at hente den. Nattergalen bliver holdt tilfange hos Kejseren, som befaler den af synge. Kejseren får en dag en smuk mekanisk fugl og uden nogen ser det, stikker Nattergalen af. Da den mekaniske fugl går i stykker og han har midstet Nattergalen, er han ved at dø af sorg. Heldigvis kommer Nattergalen tilbage, på den betingelse af at den ikke bliver holdt tilfange og er fri.
Balletten blev vist ved KulturHavn 2015, ved Ballerup Musikfest 2015, Herlev Byfest 2015, Ved Danseakademiet City Ballets jubilæum på Fyn og på Plænen i Tivoli.

I 2016 blev forestillingen koreograferet af May Linh Nguyen, Henriette Devantier og Jennifer Bech. Kostumer af Susanne Undset Gyth.
Balletten ved vist ved KulturrHavn 2016, Herlev Byfest 2016 og Skovlunde Kulturnat 2016.

I 2017 blev forestilling koreograferet af May Linh Nguyen og Jennifer Bech. Kostumer af
Balletten blev vist ved KulturrHavn 2017, Herlev Byfest 2017, Ballerup Musikfest 2017 og Skovlunde Kulturnat 2017.

I 2018 Blev forestilling Dukkemageren koreograferet af May Linh Nguyen og Jennifer Bech. Kostumer af Susanne Undset Gyth og Jennifer Bech. Balletten handlede om Dukkemagernen der var forelsket i den spanske dukke, ved hjælp af en magisk fees tryllestav, vækker han sine dukker til live, men det lykkes ham desværre ikke at bruge magi for at få den spanske dukke til at forelske sig i ham, tilgengæld lærer han en vigtige lektie.
Balletten ved vist ved KulturrHavn 2018, Herlev Byfest 2018, Skovlunde Kulturnat 2018. Balletten blev også vist på flere at vores lokale plejecentre, til stor glæde for dansere og publikum.

Kontor: Vestervej 10, 3650 Ølstykke             Mail: adm@bechballetakademi.dk