Traditionen tro havde vi lejet vores lokale teater i Ballerup, BalToppen Live. Det skønt teater med dygtigt personale. Her viste vi 3 forestillinger fordelt på to dage. Det var en eventyrlig weekend, hvor vores elever fik lov til at leve sig ind i ballettens magiske verden.
Vinterforestilling for de 4-8-årige
Uanset hvor lille man er, eller hvor længe man har danset ballet, så fortjener man at komme på scenen og vise sine forældre hvad man har øvet sig på. Vi har i mange år valgt at dedikere en forestilling til balletskolens yngste elever. Det betyder at de ikke bliver overskygget af de store og der er mere tid, så de kan få mere scenen tid.
Forestillingen begynder med at hvert hold kommer på scenen og viser en række øvelser. Vi viser progressionen i ballet og eleverne få mulighed for at vise det der er byggestenen for alt det smukke dans. Jeg må indrømme at jeg altid bliver stolt og overvældet når tæppet gå, og på scenen står de 4-årige. Det er deres første gang på scenen og de står i deres finde dragter, håret sat og lyserødt tyl. Det ser imponerende ud hver gang!
Derefter skal der skiftes kostumer! Vi er en balletskole der elsker at fortælle eventyr, og det skal vores små ballet spirer naturligvis også. Derfor viste vi en mini udgave af Snedronningen. Vi havde besøg at nogle ældre elever i rollerne som Kaj, Gerda og Snedronningen, resten klarede de dygtige elever. De kom ind i rollerne som roser, sne, blomsterhave, dådyr og paddehatte. Og hold nu op de var dygtige, det var tydeligt at se at der var blevet øvet i balletsalen og resultatet kunne nydes fra publikumspladserne.
Jeg er utrolig stolt af mit underviser team Fie Bille Frost og Sidse Fog Westh, som havde skabt en dejlig oplevelse for os. De fik hjælp af vores søde hjælpetrænere Alberte og Josephine.
Nedenfor kan du se lidt billeder fra forestillingen. Vi deler begrænset fra denne forestilling for at beskytte vores yngste elever, men man kan måske alligevel få en fornemmelse af alt det magiske ved teateret.
Vinterforestilling for de 9-20+ -årige
For hold F, som er vores 9-årige er dette deres første gang på scenen i en af balletskolens store produktioner. De er rykket fra de små til de store, og jeg elsker de store øjne eleverne laver, når de ser hvad de er med til at skabe. Vinterforestillingen på vores balletskolen er nemlig noget ud over det almindelige. Jeg plejer gerne at sige “Det er jo ikke normalt, at man kan lave sådan et show”. Men det kan vi og det gør vi. Elevernes hårde arbejde fortjener det!
Vores Vinterforestilling er højdepunktet for mange familier og derfor bliver bedsteforældre, venner og naboer inviteret med, når vi går på scenen med vores Vinterforestilling. Vi forsøger nemlig at lave en “professionel” produktion, hvor publikum bliver underholdt fra start til slut og hvor eleverne får lov til at stråle i det de kan. Og dette år var ingen undtagelse.
Inden jeg går videre, vil jeg gerne takke de to undervisere som fik forestillingen til at ske. De to koreografer og instruktører på forestillingen var Sidse Fog Westh og Tut MacCormac. Vi havde også koreografi med af vores barslende underviser, Henriette Devantier.
De deltagende elever går på et forestillingshold én gang om ugen. Mange træner også på teknik hold, men vores undervisere har kun én gang om ugen, til at øve koreografi. Hvert forestillingshold kommer på scenen to gange, enten i den samme roller eller i to forskellige roller. Så der er en masse koreografi og dans der skal læres på kort tid. Det kræver en dygtig og struktureret underviser, som kan ramme elevernes niveau, så de kan komme i mål med opgaven og samtidig udvikle sig og blive dygtigere. Det formåede Sidse og Tut i den grad, og resultatet var ikke til at tage fejl af.
Snedronningen
Snedronningen 2024 er fortællingen om et venskab. Historien er skrevet af H.C. Andersen i 1844. Vi har taget os nogle kunstneriske friheder, men holder os til historiens udvikling.
Vi er på Snedronnings slot. Her hersker den onde dronning. Hun har et spejlt der fordrejer alt godt til ondt. De frække trolde får en dag fat på spejlet og det går i tusinde stykker. Nu er der skår over det hele og spejlet kan skabe endnu mere ondskab og forvirring.
I en landsby langt derfra bor to venner, Kaj og Gerda. Der er ro og glade dage i byen da Kaj og Gerda leger med deres venner. En dag fortæller bedstemor historien om Snedronningen. Kaj er ikke bange for Snedronningen, han skal nok sætte hende på plads. Kaj og Gerdas venskab er stræk og symbolet på deres venskab er to dansende roser. En dag da der bliver leget i landsbyen, ankommer Snedronningen. Hun rammer Kaj med skår i øjet og i hjertet og Kaj bliver som forvandlet. Han driller og skubber, og han tager afsted med Snedronningen til slottet oppe nord på.
Gerda er fortvivlet og savner sin ven. Derfor drager hun afsted for at befri ham.
På sine rejse kommer hun forbi den smukkeste blomsterhave, krager i den mørke skov. Røvere og dådyr, samt naturfolket oppe nord på. Til sidst kommer hun frem til Snedronningens slot. Men Kaj har været der længe og er næsten frostet helt til.
Med styrken fra deres venskab og de to dansende roser får Gerda alligevel optøet Kajs hjerte og kan bringe ham med hjem til deres venner og familie.
Tak
Nu er der ikke mere tilbage at sige end at sige tak. Tak til elever og forældre. Hjælpeforældre og fotograf. Teateret. Mit ualmindelig dygtige team.
Jeg glæder mig allerede til næste gang. Jeg er sikkert på at det bliver helt magisk.
Vi er allerede i gang med at forberede næste forestilling. Mange af balletskolens elever skal nemlig deltage ved Store Balletskoledag. Jeg glæder mig til at vi kan løfte sløret for hvilken forestilling vi skal lave.